Ventilatie in een silo

Goede ventilatie is een essentieel onderdeel van zowel het droogproces als de opslag van gedroogde producten. In beide gevallen moet de ruimte goed geventileerd worden om de ophoping van vocht te voorkomen. Zo kan er geen schimmel ontstaan. De systemen die u bij Van de Laar kunt vinden, zijn allemaal voorzien van goede ventilatie. Zo kunnen wij garanderen dat in onze systemen uw producten niet zullen bederven, omdat de luchtstroom niet goed is.

ventilatie silo klein

ventilatie silo groot

Van de Laar BV: de expert op het gebied van agrotechniek

Wij hebben geruime ervaring met het plaatsen en onderhouden van verschillende systemen die gebruikt worden bij het drogen van graan en mais. Zo bent u bij ons aan het juiste adres voor graandrogers en verschillende silo systemen. Ieder van deze machines is voorzien van een goede ventilatie. Zo hebben onze silo’s een beluchtingsvloer om de lucht doorstroom te bevorderen. Wilt u een beter beeld krijgen van onze werkzaamheden? Kijk dan eens onder projecten op onze website.

Waarom ventilatie in een silo?

Een van de belangrijkste oorzaken van voedselbedrijf in een silo is dat condens onvoldoende afgevoerd wordt. Mengvoer bijvoorbeeld bestaat voor ongeveer 10% uit water. Wanneer dit vocht uit het voer verdampt, dan zal het, bovenin de silo, condenseren en zal het water via de wand weer over het voer lopen. Hierdoor kan er schimmel ontstaan. Het is dan ook verstandig om goede ventilatie in een silo te hebben, want dit verbetert de lucht doorstroom en voorkomt vochtophoping. De systemen van Van de Laar hebben allemaal goede ventilatie en zorgen er voor dat uw product onder optimale omstandigheden opgeslagen wordt.

Onze andere diensten:

  • Levering, installatie en onderhoud van GSI drogers
  • Verschillende silo conditionerings- en opslagsystemen
  • Vijzels voor de af- en aanvoer van de gedroogde producten

Zoals u ziet bieden wij complete diensten aan op het gebied van ventilatie silo mogelijkheden. Neem direct contact met ons op voor informatie. Wij helpen u graag verder. In een persoonlijk gesprek leggen wij u graag uit welke voordelen u kunt behalen.

Neem contact op voor meer informatie over ventilatie

Wij zijn als bedrijf breed inzetbaar. Zo kunt u niet alleen terecht voor de plaatsing en onderhoud van verschillende systemen, maar ook voor advies bent u bij ons aan het juiste adres. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via info@vandelaarbv.nl of bel naar +31 (0) 6 – 55133400. Wij kunnen u alles vertellen over ventilatie in een silo.