Het belang van goede ventilatoren

Ventilatie is een belangrijk onderdeel van het droogproces, omdat zo de lucht in beweging blijf. Hierdoor kan het vocht goed verdampen en ontstaat er geen schimmel op plekken waar het vocht zich ophoopt. Wat voor een ventilator u inzet om uw producten is afhankelijk in wat voor een soort ruimte het droogproces plaatsvindt. Zo is het gebruikelijk om bij het drogen van graan centrifugale ventilatoren te gebruiken. Onze experts kunnen u precies vertellen welke ventilatoren geschikt zijn voor welke ruimte. Daarnaast zijn onze droogsystemen allemaal voorzien van goede graan ventilatoren.

graan ventilator

De specialist

Bij Van de Laar BV bent u aan het juiste adres wanneer u op zoek bent naar een efficiënte manier om graan te drogen. Wij hebben al een geruime tijd ervaring op het gebied van de verkoop, levering, plaatsing en onderhoud van droogsystemen. Zo hebben wij al voor verschillende grote bedrijven opslagsystemen en graandrogers gebouwd. Kijk direct op onze website onder projecten om een beeld te krijgen van de werkzaamheden die wij verricht hebben.

Bespaar tijd en kosten

Onze droogsystemen zijn volledig geautomatiseerd. Dit betekent dat zowel het vul- als losproces door de machine geregeld wordt. Ook het instellen van de juiste snelheid van het werkproces gebeurt automatisch. Daarnaast zijn onze systemen allemaal voorzien van goede graan ventilatoren, zodat er geen vochtophoping ontstaan in de machine. Hierdoor kan er geen schimmel in de hoeken van onze systemen ontstaan en wordt het graan op een optimale manier gedroogd.

Het voordeel van eengraan/maisdroger

Het gebruik van drogers kent een paar voordelen ten opzichte van standaard droogprocessen. Zo zijn onze machines:

  • handig te bedienen
  • volledig geautomatiseerd
  • voorzien van extra veiligheidcontrolles
  • hebben goede graan ventilatoren

Neem contact met ons op!

Bent u op zoek naar goede ventilatoren voor een goede luchttoevoer tijdens het droogproces van bijvoorbeeld mais? Dan bent u Van de Laar BV aan het goede adres. Wij zijn de experts op het gebied van graan drogers. Onze deskundige medewerkers kunnen u dan ook alles vertellen over welke graan ventilatoren het meest geschikt voor uw zijn. Neem direct contact met ons op om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.