Soorten koeltorens

Er zijn twee typen torens te onderscheiden: de natte en droge koeltoren. Bij deze eerste techniek gebeurt het koelen door de warme uit de lucht te halen door het water te vernevelen. Deze manier van koelen wordt veel gebruikt in kantoorgebouwen en ziekenhuizen. Bij de andere techniek, de droge koeltoren, wordt er gekoeld door middel van lucht. Deze manier is geschikt voor minder grote gebouwen. Het voordeel van de natte koeltoren ten opzichte van de droge is dat er lager kan worden gekoeld dan de omgevingstemperatuur.

Koeltoren

Koeltoren

Onze koeltoren

Bij Van de Laar BV bent u ook aan het juiste adres voor de installatie, onderhoud en levering van koeltorens. Wij hebben deskundig personeel in dienst die u op al deze vlakken kan helpen. Zij weten precies hoe de machines werken en wat er bij het onderhoud van deze systemen komt kijken. Daarnaast hebben wij als bedrijf jarenlange ervaring op het gebied van levering, plaatsing en onderhoud van koeltorens. Wij hebben al bij verschillende bedrijven een koeltoren geplaatst. Kortom, wij zijn de specialist op het gebied van koeltorens.

Ruime ervaring

Van de Laar BV heeft al voor verschillende (grote) bedrijven systemen geplaatst. Denk hierbij niet alleen koeltorens, maar wij hebben in het verleden ook opslagsystemen en graandrogers geïnstalleerd. Bent u nieuwsgierig geworden naar onze werkzaamheden? Kijk dan op onze site onder projecten. Hier vindt u verschillende systemen die wij voor klanten gebouwd hebben.

U kunt bij ons ook terecht voor:

  • De levering, plaatsing en onderhoud van graandrogers
  • Silo opslag -en conditioneringssystemen
  • Vijzels voor de aan- en afvoer van producten

Wij zijn dus niet alleen gespecialiseerd in koeltorens, maar u kunt bij ons onder meer terecht voor opslagsystemen en graandrogers. Neem contact met ons op om te zien wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen.

Maak nu een afspraak met de koeltoren specialist

Bent u op zoek naar een koeltoren? Bij ons bent u aan het juiste adres. Welke vraag u ook heeft of welke toren u ook wilt laten installeren, wij zijn u graag van dienst. Maak vandaag nog een afspraak over het laten plaatsen van een koeltoren.